En sista hälsning och sista matchen…

Det blev en speciell söndagskväll på Friends Arena den 19 november. Vi var på plats och det var många känslor den här dagen då vi mindes våra kamrater som omkom i samband med det fruktansvärda terrordådet i Bryssel både under vår supportersamling där de som var på plats kunde skriva i kondoleansböcker och skicka en sista hälsning, därefter hedrades de på innerplan och sedan även på läktarna under matchen i gemensamma handlingar.

Det fanns ytterligare skäl till varför just den här söndagen var speciell. Landskampen mot Estland innebar intet bara slutet på EM-kvalet, utan också slutet på Janne Anderssons era som förbundskapten och för assisterande förbundskapten Peter Wettergren. I sin 94:e landskamp, leder Janne laget för sista gången, ingen enskild förbundskapten har fler landskamper på sin meritlista. Förbundskaptenerna, som tillträdde efter EM-sommaren 2016, har tagit herrlandslaget till kvartsfinal i EM 2018, åttondelsfinal i EM 2021 och slagit stora nationer som Frankrike och Spanien i VM-kvalmatcher. Deras ledarskap har skapat stort engagemang och fina framgångar. Tack Janne och Peter för de här åren!

Dessutom blev matchen mot Estland Albin Ekdals sista i den blågula tröjan. Mittfältaren, som debuterade i herrlandslaget mot Ukraina 2011, avslutade sin karriär och söndagens landskampen blev hans 70:e.

Lämna en kommentar