Styrelsen i Camp Sweden

Här kan du läsa om oss som arbetar i föreningen Camp Sweden. Många av oss har varit med länge och andra är nykomlingar men oavsett längden i styrelsen så har vi alla något att bidra med för att föra framåt föreningens fokus som är att vår supporterläktare, samlingar och våra sociala plattformer är schyssta, upplevelserika och att sprida ren fotbollsglädje. Vi jobbar för er medlemmar och för att vi brinner för svensk sport.

Vi vill tacka Susanne, David, Åsa, Maria, Matilde och Peter för ert engagemang i Camp Sweden och välkomnar : Glenn Gustafsson, Malin Forss, Gustav Wågström, Joakim Genetay, Johan Wannberg, och Johnny Persson till styrelsen. De kommer presentera sig löpande här på sidan. Vi som sitter kvar är: Lindha, Malin och Henrietta. Tack för förtroendet!

💙💛

Kom i kontakt med Camp Sweden 2006 under VM i Tyskland. Vilken fantastisk förening med härlig supporteranda! 2008 bodde vi på campingen i Österrike och blev involverade som volontärer så på den vägen är det. Jag har suttit i Styrelsen under flera år men tog en paus för att återigen engagera mig inom CS. Jag brinner för supportrarna och älskar att ska upplevelsen kring samlingarna och läktaren.
Lindha J
Ledamot
Jag har alltid gillat att kolla på fotboll men på landslagsnivå, dam som herr men har inte fastnat för något klubblag utan är neutral där. Åkte på mitt första stora mästerskap till Tyskland 2006, vi spelade 8 del mot Tyskland och känslan när deras fans drog igång var helt magisk, där och då förstod jag vad vi som svenska fans hade att jobba med, det tog några år men nu börjar det arta sig. Under alla mina år i närheten av Camp Sweden har jag alltid funnits där, varit en hjälpande hand och volontär så mycket jag kunnat men nu blev det styrelsearbete också och det är bara roligt.

Mina minnen från alla fotbollsresor det blivit under åren är så otroligt många och fina men det mest fantastiska är alla härliga människor man har träffat, alla stämningsfulla samlingar och för att inte prata om marscher. Jag räknar några av de jag lärt känna genom fotbollen som mina närmste vänner. Så har du möjlighet och vill så är det toppen att vara volontär.
Hoppas vi ses på någon samling.

Malin H
Ledamot
Under flera år har jag och familjen åkt runt på fotbollsmatcher ute i Europa och här hemma i Sverige för att se damlandslaget vinna och förlora. Det vi alltid har uppskattat är de fantastiska supportersamlingarna som tex den i Breda under EM 2017 där vi gick vårt första supportermarsch och där vi kom i kontakt med Camp Sweden första gången, eller VM i Frankrike 2019 där vi fick en oförglömlig dag när CampSweden hade fixat bästa midsommarlunchen i Le Havre. Att nu kunna bidra till att andra får samma härliga upplevelser känns jättebra!

Jag tackar för förtroendet och kommer driva Camp Sweden vidare med fokus på er medlemmarna och det som föreningen kan ge tillbaka till alla våra supportar. Även om året innehåller färre matcher och inga mästerskap så kommer jag och styrelsen intensivt arbeta med att skapa nya möjlighet och bra förutsättningar för kommande år för alla våra landslag. Vi står upp för Sveriges landslag i med och motgång!

Henrietta
Ordförande
Jag har alltid varit passionerad när det kommer till landslagets framgång, oavsett om det gäller på hemmaplan eller internationellt. Mitt intresse för detta väcktes redan långt tidigare när jag först kom i kontakt med Camp Sweden. Jag blev djupt imponerad av deras hängivenhet kring landslagets matcher, deras samlingar och marscher till arenan, samt den familjära atmosfär som alltid genomsyrat deras evenemang.

En av de mest minnesvärda stunderna i mina resor med landslaget var under EM i Ukraina 2012. Att få vara en del av den spänningen och stödet runt laget under den turneringen var en upplevelse jag sent kommer glömma.

Nu känner jag mig både stolt och glad över att kunna fördjupa mitt engagemang genom att bli ännu mer involverad i Camp Sweden. Det känns som ett naturligt steg för mig att fortsätta stödja och bidra till landslagets framgång.

Johnny
Ledamot
Jag började följa landslaget aktivt för cirka 15 år sedan, i början enbart på Råsunda. Har varit på EM 2012 i Ukraina och 2016 i Frankrike samt U21 2015 i Polen/Ukraina och U21 2017 i Polen.

Jag och mina vänner åkte runt i Europa i en blågul folkabuss på mästerskapen. Det har även blivit en del kvalmatcher på bortaplan genom åren och naturligtvis mängder av matcher på Friends. Alla resor har bidragit till många fina och ibland galna minnen. 

Johan
Suppleant
Fotboll har i snart 50 år varit något viktigt i mitt liv. Som 7-åring fick jag på TV se Ralf Edström sätta en volley i mål mot Västtyskland i VM och höra Bengt Grive säga ”och vad är klockan”. Sedan dess har jag har aldrig släppt fotbollen. Andra intressen har kommit och gått men fotbollen består. Givetvis har intresset förändrats. Fram till 30-årsåldern var utövandet det viktigaste. Efter att mitt egna spelande upphört kom perioden med att vara tränare och ledare för ungdomslag.

Efterhand blev jag mer och mer en konsument av fotboll både via TV men även genom att åka på fotbollsresor. Men det var först 2015 som jag mer regelbundet började åka på matcher med de svenska landslagen. Det var U21-EM i Tjeckien som blev den tändande gnistan. Sedan dess har jag varit på väldigt många matcher och ett antal mästerskap. Jag följer både herr- och damlandslaget samt U21.

Redan när jag började följa landslagen blev Camp Sweden viktig för mig. Jag såg och kände direkt vikten av att känna samhörighet med andra supportrar. Att hjälpa och inspirera varandra, att tillsammans dela glädje och sportsliga motgångar är viktiga ingredienser i mitt supporterliv. Känslan av att gå i en marsch till match och med stora förväntningar sjunga tillsammans är en stor energikick.

Supporterskapet är en upplevelse i stort och smått. Att stå på Stade de France i en EM-premiär och sjunga ”Du gamla du fria” tillsammans med 11 000 svenskar är en mäktig upplevelse. Att åka till Falkenberg och en samling med ca 50 supportrar inför en U21-match har också sin tjusning.

För mig är ”landslagssamlingarna” med mina supportervänner och Camp Sweden ett glädjande avbrott i vardagen. Då träffar jag vänner som jag nästan enbart känner som fotbollsupportrar. Jag vet väldigt lite om dem vid sidan av fotbollen men de är ändå viktiga för mig. Alla tar på sig en gul tröja och åker till en ny och främmande plats, men där blir vi en gemenskap! Där blir vi ett! Där är vi Sverige och Camp Sweden!

Glenn
Ledamot

Som ung spelade jag fotboll och nådde allsvensk nivå. Efter jag lagt fotbollsskorna på hyllan fanns tid över för att vara supporter på riktigt. Jag kom i kontakt med Camp Sweden första gången i Köln på VM 2006. Sen dess har jag varit på alla mästerskap och en hel del kvalmatcher. Förutom fotbollen så är det även gemenskapen som finns inom Camp Sweden och supporterkulturen som lockar mig samt att få resa. Att åka på bortakval är ett perfekt sätt att resa till länder och städer dit man kanske aldrig annars hade tänkt på att resa.  Jag har tidigare varit med i styrelsen 2009. Under åren har jag varit aktiv och hjälpt många supportrar med resor mm.
Mina höjdpunkter vad gäller landslagssammanhang är EM-guldet för U21 i Prag 2015, 4-4 matchen i Berlin och självklart CS fantastiska camping på Trukhaniv Island i Kiev en magisk sommar 2012.
Jag känner mig ödmjuk, stolt och taggad att få vara en del i styrelsearbetet kommande år. Vi ses på samlingar, matcher och läktaren framöver.
 
Malin F
Ledamot
Jag har alltid haft ett enormt intresse för fotboll. Jag har själv spelat fotboll upp i tjugoårsåldern, sedan följt både den svenska och europeiska fotbollen nära. Självklart har jag även följt landslagen, men mest på distans från tv-soffan. När jag fick höra om Camp Sweden och dess arbete och engagemang för supportrarna och en levande läktare kände jag direkt en nyfikenhet och ett intresse för att engagera mig och bidra på något hörn.

Gustav
Suppleant

Har du förslag eller vill tycka något om vår organisation så lyssnar vi.

Du når oss på campsweden@campsweden.se