Styrelsen i Camp Sweden

Här kan du läsa om oss som arbetar i föreningen Camp Sweden. Många av oss har varit med länge och andra är nykomlingar men oavsett längden i styrelsen så har vi alla något att bidra med för att föra framåt föreningens fokus som är att vår supporterläktare, samlingar och våra sociala plattformer är schyssta, upplevelserika och att sprida ren fotbollsglädje. Vi jobbar för er medlemmar och för att vi brinner för svensk sport.

💙💛

Jag älskar fotboll och allt runtomkring från knattelag till seniorfotboll i landslaget. Jag har följt landslagen sen 2008 live och försöker åka på så många matcher jag bara kan. Känslan kring landslaget och engagemanget hos de svenska supportrarna är en drivkraft i mitt arbete i Camp Sweden. Vilken kärlek. Även innan jag blev engagerad i föreningen så var jag på många samlingar och event och de upplevelserna bär jag med mig fortfarande. En av de bästa upplevelserna var när flera 100 svenska fans besökte Thermale Spa” i Budapest 🇸🇪👌 eller som när kanalbåtarna i Amsterdam körde skytteltrafik med svenska fans anordnat av Camp Swedens egna kapten. Jag har tre vuxna barn, hund, villa och make 💙💛 Civilt jobbar jag som IT-chef i en mellan kommun i södra Sverige. /Susanne

Ordförande

Kärleken till fotbollen har jag ärvt av min far som har rötter i ett sydamerikanskt land, där fotbollen oftast går före det mesta 😃. Jag spelade fotboll som barn, ungdom och var högerback men idag ägnar jag mera tid åt löpning och gym. Mina bästa fotbollsminnen går tillbaka till 1994, då vi grävde guld i USA. Jag var tonåring och älskade Henke Larsson. Mina vänner glömmer nog aldrig heller alla de tårar jag föll av glädje. En sommar med ett starkt lag och jag lovade mig själv att när jag bli vuxen så skulle jag uppleva åtminstone ett VM live. ⚽️ Det har blivit både VM och EM live sedan dess och idag försöker jag delta så mycket jag kan. 2018 och 2019 bjöd på fantastiska världsmästerskap i herr- och damfotboll och är upplevelser som är oslagbara och jag lägger till även dem bland mina bästa minnen. ⚽️ Civilt arbetar jag som grundskolelärare och undervisar i språk. Jag är också författare, till fotbollsboken ”Vi är Sverige” som publicerades i april 2019 . 💙💛 /Gabriella

Ledamot, sekreterare

Åkte på mitt första mästerskap 2008 och bodde då på bronscampingen på Camp Innsbruck.

Mitt bästa matchminne: Ser fortfarande fram emot mitt bästa matchminne och hoppas på att det kommer i Tyskland -24 men två av mina största minnen hittills är nog 2–2 i Köpenhamn som gav avancemang till EM samt U21-guldet i Prag.

Finns egentligen så många så det är svårt att välja eller rangordna dem men supportermarschen genom Innsbruck 2008 på min första resa ger mig gåshud än idag när jag tänker på den. Sedan alla dessa minnen från Kiev; att promenera nerför backen från centrum och gå ut på bron som leder över till ”vår” ö fullproppad med blågula svenskar, fullsatta öppna träningar och marscher i över 30 graders värme. Hela den tiden i Kiev med arbetet på campen var så slitsamt men även så underbart! Slutligen, mitt i allt det stora, tjugo supportrar på en träningsmatch i Wales inför ett missat VM mitt i ruggiga mars.

För mig som inte är följer något klubblag och har den gemenskapen har landslagsfotbollen och CS blivit ett efterlängtat avbrott i vardagen då jag får komma iväg och träffa vänner som jag bara ser någon gång om året men som ändå är så viktiga för mig. Reser man mestadels själv på matcherna som jag gör, då betyder CS och gemenskapen allt. Ett exempel som lyser starkt för mig är den samordning som skedde på CS hemsida inför U21-finalen där helt okända personer strålade samman och vallfärdade ner till Prag, det är Camp Sweden och fotbollsgemenskap för mig!

Att åter igen få möjligheten att bidra i CS styrelse efter ca 12 års uppehåll känns väldigt roligt och spännande. Mycket har hänt på dessa år men mycket finns även kvar att utveckla och jag är glad att jag får chansen att tillsammans med övriga i styrelsen samt alla svenska supportrar göra allt för att öka stödet för våra svenska landslag! /David

Ledamot

Kom i kontakt med Camp Sweden 2006 under VM i Tyskland. Vilken fantastisk förening med härlig supporteranda!

2008 bodde vi på campingen i Österrike och blev involverade som volontärer så på den vägen är det. Jag har suttit i Styrelsen under flera år men tog en paus för att återigen engagera mig inom CS.

Jag brinner för supportrarna och älskar att ska upplevelsen kring samlingarna och läktaren.

/Lindha J

Ledamot

Jag har följt landslaget sen mitten på 90-talet men börja åka regelbundet 2004 när Camp Sweden startade.

Bästa minnet är ifrån 2004 i Porto med allt häng med danskarna och att vi sen spelade oavgjort mot dem och Italien åkte ut.

Det bästa med är att man känner väldigt många genom fotbollen och det blir som en familjeträff på bortamatcherna.

Peter

Suppleant

Jag har alltid gillat att kolla på fotboll men på landslagsnivå, dam som herr men har inte fastnat för något klubblag utan är neutral där.

Åkte på mitt första stora mästerskap till Tyskland 2006, vi spelade 8 del mot Tyskland och känslar när deras fans drog igång var helt magisk, där och då förstod jag vad vi som svenska fans hade att jobba med, det tog några år men nu börjar det arta sig.

Under alla mina år i närheten av Camp Sweden har jag alltid funnits där, varit en hjälpande hand och volontär så mycket jag kunnat men nu blev det styrelsearbete också och det är bara roligt.

Mina minnen från alla fotbollresor det blivit under åren är så otroligt många och fina men det mest fantastiska är alla härliga människor man har träffat, alla stämningsfulla samlingar och för att inte prata om marscher. Jag räknar några av de jag lärt känna genom fotbollen som mina närmste vänner.

Så har du möjlighet och vill så är det toppen att vara volontär. Hoppas vi ses på någon samling.

Malin

Suppleant

Jag blev medlockad till min första landslagsmatch borta 2017 i Bulgarien. Jag älskar sport och framförallt fotboll men den där första resan var så mycket mer. Jag kom hem med många nya vänner och en skön känsla av sammanhållning. Det enda som var säkert då var att det inte var sista gången jag åkte och det har blivit en del resor efter det. Att lämna klubblagen hemma och umgås som svenska fans är en fantastisk upplevelse, att dessutom få vara med och driva Camp Sweden för en ännu bättre supporterupplevelse är verkligen ett privilegium. 

Maria

LedamotBjörn

Ledamot


Åsa

Ledamot


Vi vill tacka Göran, Linda E, Daniel och Anders för arbetet med Camp Sweden och välkomnar nya som gamla till styrelsen: Peter, Malin och David röstades in. Vi som sitter kvar i styrelsen är: Susanne, Åsa, Gabriella och Björn. Tack för förtroende!

2022 bjuder på flera matcher och vi ska göra vårt bästa för att ni medlemmar ska ha kul på alla våra samlingar.

Har du förslag eller vill tycka något om vår organisation så lyssnar vi.

Du når oss på campsweden@campsweden.se