Styrelsen i Camp Sweden

Här kan du läsa om oss som arbetar i föreningen Camp Sweden. Många av oss har varit med länge och andra är nykomlingar men oavsett längden i styrelsen så har vi alla något att bidra med för att föra framåt föreningens fokus som är att vår supporterläktare, samlingar och våra sociala plattformer är schyssta, upplevelserika och att sprida ren fotbollsglädje. Vi jobbar för er medlemmar och för att vi brinner för svensk sport.

💙💛

Jag älskar fotboll och allt runtomkring från knattelag till seniorfotboll i landslaget. Jag har följt landslagen sen 2008 live och försöker åka på så många matcher jag bara kan. Känslan kring landslaget och engagemanget hos de svenska supportrarna är en drivkraft i mitt arbete i Camp Sweden. Vilken kärlek.

Även innan jag blev engagerad i föreningen så var jag på många samlingar och event och de upplevelserna bär jag med mig fortfarande. En av de bästa upplevelserna var när flera 100 svenska fans besökte Thermale Spa” i Budapest 🇸🇪👌 eller som när kanalbåtarna i Amsterdam körde skytteltrafik med svenska fans anordnat av Camp Swedens egna kapten. Jag har tre vuxna barn, hund, villa och make 💙💛 Civilt jobbar jag som IT-konsult. 

Susanne
Ordförande

Åkte på mitt första mästerskap 2008 och bodde då på bronscampingen på Camp Innsbruck. För mig som inte är följer något klubblag och har den gemenskapen har landslagsfotbollen och CS blivit ett efterlängtat avbrott i vardagen då jag får komma iväg och träffa vänner som jag bara ser någon gång om året men som ändå är så viktiga för mig. Reser man mestadels själv på matcherna som jag gör, då betyder CS och gemenskapen allt.

Ett exempel som lyser starkt för mig är den samordning som skedde på CS hemsida inför U21-finalen där helt okända personer strålade samman och vallfärdade ner till Prag, det är Camp Sweden och fotbollsgemenskap för mig!

Att åter igen få möjligheten att bidra i CS styrelse efter ca 12 års uppehåll känns väldigt roligt och spännande. Mycket har hänt på dessa år men mycket finns även kvar att utveckla och jag är glad att jag får chansen att tillsammans med övriga i styrelsen samt alla svenska supportrar göra allt för att öka stödet för våra svenska landslag!

Mitt bästa matchminne: Ser fortfarande fram emot mitt bästa matchminne och hoppas på att det kommer i Tyskland -24 men två av mina största minnen hittills är nog 2–2 i Köpenhamn som gav avancemang till EM samt U21-guldet i Prag. Finns egentligen så många så det är svårt att välja eller rangordna dem men supportermarschen genom Innsbruck 2008 på min första resa ger mig gåshud än idag när jag tänker på den. Sedan alla dessa minnen från Kiev; att promenera nerför backen från centrum och gå ut på bron som leder över till ”vår” ö fullproppad med blågula svenskar, fullsatta öppna träningar och marscher i över 30 graders värme. Hela den tiden i Kiev med arbetet på campen var så slitsamt men även så underbart! Slutligen, mitt i allt det stora, tjugo supportrar på en träningsmatch i Wales inför ett missat VM mitt i ruggiga mars.

David
Ledamot

Kom i kontakt med Camp Sweden 2006 under VM i Tyskland. Vilken fantastisk förening med härlig supporteranda!

2008 bodde vi på campingen i Österrike och blev involverade som volontärer så på den vägen är det. Jag har suttit i Styrelsen under flera år men tog en paus för att återigen engagera mig inom CS. Jag brinner för supportrarna och älskar att ska upplevelsen kring samlingarna och läktaren.

Lindha J
Ledamot

Jag har följt landslaget sen mitten på 90-talet men börja åka regelbundet 2004 när Camp Sweden startade. Bästa minnet är ifrån 2004 i Porto med allt häng med danskarna och att vi sen spelade oavgjort mot dem och Italien åkte ut.

Det bästa med är att man känner väldigt många genom fotbollen och det blir som en familjeträff på bortamatcherna.

Peter
Ledamot

Jag skulle kalla mig själv för sportnörd. Ser massor av olika sporter live, allt från längdskidor till speedway, men främst blir det fotboll. Matcherna på Friends är enkelt för mig, då jag bor i Solna, och jag försöker åka på så många bortamatcher som jag kan. Min första bortamatch för herrarna var i Wien, juni 2013 och sedan dess är jag ”fast”. 2022 spenderade jag 3 veckor i England på damernas EM.

Jag älskar Camp Sweden’s samlingar och marscher och den stora glädjen är alla möten med svenska fans och den fantastiska gemenskapen som uppstår. Tänk så många goa vänner jag träffat, och jag hoppas att det blir fler.

Åsa
Ledamot

Jag har alltid gillat att kolla på fotboll men på landslagsnivå, dam som herr men har inte fastnat för något klubblag utan är neutral där. Åkte på mitt första stora mästerskap till Tyskland 2006, vi spelade 8 del mot Tyskland och känslan när deras fans drog igång var helt magisk, där och då förstod jag vad vi som svenska fans hade att jobba med, det tog några år men nu börjar det arta sig.

Under alla mina år i närheten av Camp Sweden har jag alltid funnits där, varit en hjälpande hand och volontär så mycket jag kunnat men nu blev det styrelsearbete också och det är bara roligt.
Mina minnen från alla fotbollsresor det blivit under åren är så otroligt många och fina men det mest fantastiska är alla härliga människor man har träffat, alla stämningsfulla samlingar och för att inte prata om marscher. Jag räknar några av de jag lärt känna genom fotbollen som mina närmste vänner.

Så har du möjlighet och vill så är det toppen att vara volontär.

Hoppas vi ses på någon samling.

Malin
Ledamot

Jag blev medlockad till min första landslagsmatch borta 2017 i Bulgarien. Jag älskar sport och framförallt fotboll men den där första resan var så mycket mer. Jag kom hem med många nya vänner och en skön känsla av sammanhållning. Det enda som var säkert då var att det inte var sista gången jag åkte och det har blivit en del resor efter det.

Att lämna klubblagen hemma och umgås som svenska fans är en fantastisk upplevelse, att dessutom få vara med och driva Camp Sweden för en ännu bättre supporterupplevelse är verkligen ett privilegium. 

Maria
Ledamot

Under flera år har jag och familjen åkt runt på fotbollsmatcher ute i Europa för att se damlandslaget vinna och förlora. Det vi alltid har uppskattat är de fantastiska supportersamlingarna som tex den i Breda under EM 2017 där jag och familjen gick vårt första supportermarsch och där vi kom i kontakt med Camp Sweden första gången, eller VM i Frankrike 2019 där vi fick en oförglömlig dag när CampSweden hade fixat bästa midsommarlunchen i Le Havre. Att nu kunna bidra till att andra får samma härliga upplevelser känns jättebra!

Förra året åkte familjen till England och Sheffield där vi bodde på en kanalbåt som vi täckt med en gigantisk sverige-flaggan vilket skapade uppmärksamhet från alla som gick förbi framför allt från det holländska laget på matchdagen. Alla dessa sammankomster med andra supportrar, alla hejarop på gator och torg när man går runt, uppladdning både hemma och på plats, marschen till stadium, matchen, känslan efteråt det är helt magiskt och mycket är helt tack var CS fantastiska arbete för supportrarna.

Min idol är Pia Sundhage som jag har träffat flera gånger och jag blir lika ödmjuk över vad hon gjort för att sätta damfotbollen på kartan både nationellt och internationellt och jag kommer följa det Brasilianska damlandslaget lite extra i VM nu i sommar. Det ska bli så roligt att arbeta i styrelsen för CS och se till att skapa minnen för alla som följer våra landslag!

Henrietta
Suppleant

Mitt fotbollsintresse har alltid funnits o växt fram på ett naturligt sätt från barnsben, där landskamper och utstyrsel alltid varit en självklarhet hemma.

De senaste åren som gått har intresset vuxit sig starkare speciellt för damlandslaget. 2022 fick jag uppleva mitt första mästerskap på plats i England, där jag kom i kontakt med Camp Swedens arbete. Från den stunden visste jag att jag på något sätt ville involvera mig här, för att kunna få vara med och bidra i det arbete som idag görs samt få ännu fler att känna den fantastiska atmosfär jag fått ta del av under landskamperna och som  supporterkulturen bidrar med.

Matilde
Suppleant


Vi vill tacka Gabriella och Björn för arbetet med Camp Sweden och välkomnar : Henrietta och Mathilde till styrelsen. Vi som sitter kvar i styrelsen är: Susanne, Åsa, Lindha, David, Malin, Peter och Maria. Tack för förtroendet!

2023 bjuder på flera matcher och vi ska göra vårt bästa för att ni medlemmar ska ha kul på alla våra samlingar.

Har du förslag eller vill tycka något om vår organisation så lyssnar vi.

Du når oss på campsweden@campsweden.se