Svalt intresse att visa damlagets matcher under VM

Sveriges damlandslag har stora chanser att avancera i kommande VM som är den mest prestigefyllda turnering inom fotboll. Vi ligger på 3:e plats enligt Fifas rankning (Women’s Ranking (fifa.com)) och intresset för damfotbollen har ökat lavinartat de senaste åren. Därför är det med förvåning som vi (Camp Sweden) märker att ingen kommun, verksamhet eller annan intressent verkar för eller kommer att visa Sveriges matcher officiellt under sommaren.

Då matchtiderna verkligen utmanar oss i och med tidsskillnaden så behövs lite nytänkt kring hur vi ska kraftsamla oss här hemma när vårat landslag är på andra sidan jorden. Det är vanligt att vi som arrangerar supportersamlingar väljer att träffas på pubar runt om i landet för att tillsammans följa matcherna på storbildsskärmar eller TV. Detta skapar en gemenskap och en atmosfär av att vara på plats även om matchen spelas långt borta och skickar signaler till laget att vi finns där för dem. Inför kommande VM så har vi ännu inte hittat någon som kommer visa matcherna vilket är en besvikelse för alla supportar runt om i landet.

Därför är detta en uppmaning till er som vill bidra till att stötta landslaget att stå upp för Sverige och säkerställa att supportar kan träffas och heja fram vårt fantastiska damlandslag genom att anordna någon form av möjlighet till samling- tänk om och tänk nytt så att detta blir verklighet och att vi stolt kan säga att vi står bakom våra landslag oavsett när de spelar. Hör av er till oss så hjälper vi till att sprida budskapet!

Den ideella föreningen Camp Sweden som stöttar supporterkulturen runt vårt dam och herrlandslag i fotboll

2 Kommentarer

  1. Elina Gustavsson den 2023-07-04 kl 16:02

    Hej!

    Eskilstuna kommer att visa på Fristadstorget!

  2. Peter Linnér den 2023-07-05 kl 00:18

    Damlandslaget e framtiden!

Lämna en kommentar