Visst är landslaget värt ett rejält tifo?

Har du någon gång sett de mäktiga läktararrangemangen på fotbollsmatcher i Italien, Spanien och även Sverige? Då har du sett tifo! Tifo är ett sätt för supportrar att visa hur mycket de uppskattar sina lag, att peppa dom precis innan en viktig match, och även att kanske få bidra med några få poäng varje säsong. Tifo är väldigt vackert att se på och uppskattas stort av både spelare, ledare och publik. Tifo finns i många olika former, det vanligaste idag är att man använder sig av mosaik, creprullar, konfetti, ballonger, pyroteknik och flaggor, ibland var för sig men även i kombinationer. De här storslagna arrangemangen formar oftast ett ord, ett nummer eller något annat som bär med sig ett budskap bundet till laget, endast fantasin sätter gränserna för hur ett tifo ska se ut. Ordet tifo är egentligen en förkortning av ordet tifosi som på italienska betyder supporter. Tifo har varit väldigt stort i sydeuropa i flera decennier men på senare år så har det spridit sig upp över Europa och blivit väldigt populärt i de nordligare länderna. Våra svenska arrangemang kan kanske inte direkt jämföras med de italienska, men vi har i alla fall kommit igång och de svenska arrangemangen blir bättre och bättre för var gång.
(Hämtat från www.tifo.se)


Tidigare har tifo varit något som klubblagen jobbat med men visst borde Camp Sweden också kunna fixa häftiga tifon på landskamperna! ?Under 2005 gjordes de första trevande försöken, bl.a. genom ett plastrulletifo på Maltamatchen i juni 2005, ett arktifo på Råsundas norra stå under Sverige-Bulgarien samt ett större kaostifo med megaflaggor under den avslutande matchen mot Island i oktober 2005.
Inför träningsmatchen mot Finland på Ullevi hade vi återigen ett "plastrulletifo" och inför Chile matchen så körde vi med kaostifo (konfetti, megasize-flaggor och creeperullar).
Under VM hade vi innan matchen mot Trinidad, ett creepe-tifo och innan Paraguaymatchen ett flagg-tifo.
Det bästa med VM-matcherna var ju dock självklart sången.
Det är svårare än man tror att ordna ett tifo på ett mästerskap eftersom att alla sitter utspridda och man får inte komma in på arenan dagen innan och rigga tifot.
Bilder på några av våra tifon finns längre ner på den här sidan.

CampSwedens Tifogrupp behöver bli större för att vi ska kunna ordna riktigt stora och mäktiga tifon.
Kanske vill du hjälpa till och planera och arrangera tifo?

Kontakta Camp Sweden här!

 

Camp Sweden satsar på att ge vårt landslag rejäla tifon i framtiden. För att dessa ska bli verklighet så krävs att vi tillsammans bidrar med en slant. Skulle hälften av medlemmarna bidra med hundra kronor skulle vi kunna ha tifo i många matcher framöver så mycket betyder varje bidrag. Så, nästa gång ni betalar räkningarna, titta efter om ni inte kan avvara en peng till CampSweden. Bankgiro-nummer: 351-9055   Skriv TIFO i informationsrutan

Just nu:
Laddar vi inför kommande landskamper. Mer info kommer på startsidan, håll utkik!

Bankgiro-nummer: 351-9055   Skriv TIFO i informationsrutan

På detta nummer ber vi alla att sätta in några hundra och på så sätt bidra till mäktiga Tifon!

Inför matchen mot Ukraina i EM-premiären den 11 juni 2012 hade Camp Sweden ett Tifo på den svenska sektionen. 

Camp Swedens största tifo någonsin arrangerades i superderbyt mot Danmark i kvalet till EM 2008. Några helger innan match ställde många frivilliga upp och satte ihop 4150 flaggor som kvällen före matchen lades ut på Råsundas norra läktare. Resultatet blev väldigt lyckat och det dyraste tifot någonsin blev också det absolut bästa!

Camp Swedens första Tifo någonsin mot Malta på Ullevi. Detta var under kvalet till Fotbolls VM i Tyskland 2006.

CampSweden andra riktiga tifo någonsin blev ett mycket lyckat sådant. Matchen var den sista i VM-Kvalet i oktober 2005 mot Island på Råsunda. CampSweden gjorde ett försök till mosaik Tifo en månad tidigare mot Bulgarien men folk ville hellre kasta pappersflygplan än skapa tifo, därav fanns det inte så mycket att lägga upp bilder på.

 

 

© 2013 CampSweden.se    |    Vi står upp för Sverige!    |    Kontakta oss här »
Producerad av Webbyrån Teveo